LivingLab

Printet form www.livinglab.dk Den 15. dec 2019

Bolig for livet

 

I Bolig for livet afprøves de mest moderne udviklinger fra forskellige innovative producenter. Flere af produkterne i huset er endnu på prototypestadiet, og Bolig for livet er på denne måde i høj grad et "real life" fremtidslaboratorium.

De mange intelligente systemer i huset spiller sammen på en måde, der gør huset så energivenligt som overhovedet muligt. Energimålet for Bolig for livet er udviklet efter devisen ’vi tager ikke mere end vi giver’. Det vil sige, at der i huset produceres mere energi end der forbruges – og energiproduktionen er vedvarende.

Med konceptet ’Bolig for livet’ lancerer VELFAC og VELUX en ambitiøs vision om fremtidens bæredygtige boliger. LivingLab har været involverede som konsulenter, da der i huset er anvendt et helt nyt prototype-vindueskoncept fra VELFAC.

Fra juli 2009 og et år frem var huset beboet af en testfamilie på to voksne og to børn. Denne testperiode gav en masse god læring om produkterne i brugsfasen. Se projektgruppens opsummering af læring fra testperioden og læs mere om Bolig for livet på VELFACs hjemmeside.

Bolig for livet er solgt til familien Kristensen, som flyttede ind den 1. november 2010. Herefter fortsætter målingerne og observationerne indtil december 2011, hvor projektgruppen laver endnu en opsamling.