LivingLab

Printet form www.livinglab.dk Den 15. dec 2019

EnergyFlexHouse

Type:2 x enfamiliehuse, Nybyg
Opførelse:August 2009
Beliggenhed:Teknologisk Institut, Taastrup
Nettostørrelse:2 x 216 kvm
Bruttostørrelse:-
Vindueskoncept:VELFAC Helo (Energi+ prototype) samt VELFAC 200i
Opvarmingsbehov:7,36 kWh/kvm/år
Energiramme:

 

EnergyFlexHouse er et rigtigt godt eksempel på, hvordan man gennem brugs- og markedsorienteret innovation kan nå rigtigt langt. EnergyFlexHouse er bygget for at udvikle, afprøve og demonstrere byggebranchens samlede innovative energiløsninger.

EnergyFlexHouse består af to huse, hvori der anvendes energioptimerede døre og vindueskoncepter på to forskellige niveauer:

EnergyFlexLab

Her anvendes VELFAC 200i® for at bevise eksisterende produkters energimæssige performance i et topmoderne energineutralt hus.

EnergyFlexFamily

Her afprøver LivingLab på vegne af VELFAC A/S det helt nye vindueskoncept VELFAC Helo®

For at skabe det laveste mulige opvarmningsbehov, er de anvendte vindueskoncepter nøje udvalgt for at leve op til lavenergibyggeriets strenge krav til isolering og varmebidrag.

Byggeriet stod færdigt i efteråret 2009, og kort efter flyttede testfamilien Wolff/Kragerup ind i EnergyFlexFamily. Ved at lade familien leve i huset kan der måles på energiperformance og funktionalitet i den rette brugskontekst. Her måles og vurderes både ud fra en samlet og produktspecifik betragtning.
I EnergyFlexLab foretages også løbende målinger og vurderinger, men her skal der ikke flytte en familie ind. Huset blev bl.a. brugt som en slags show room i forbindelse med FN Klimatopmøde december 2009.

Læs mere om EnergyFlexHouse på http://www.teknologisk.dk/projekter/25280?cms.query=energyflex