LivingLab

Printet form www.livinglab.dk Den 15. dec 2019

Green Lighthouse

Type:Erhvervsbyggeri, Nybyg
Opførelse:Oktober 2009
Beliggenhed:Tagensvej, København NV
Nettostørrelse:-
Bruttostørrelse:950 kvm
Vindueskoncept:VELFAC Helo (Energi+ prototype)
Opvarmingsbehov:14 kWh/m2/år
Energiramme:30 kWh/m2/år (Be06)

 

Green Lighthouse er Københavns Universitets klimavenlige hus, og siden 1. november 2009 har det været hjemsted for studerende og ansatte på Det Naturvidenskabelige Fakultet. I bygningen findes blandt andet studieadministration, Faculty Club, mødefaciliteter og studenterservice.

Visionen er at bygge et bæredygtigt hus med den lavest mulige CO2-udledning, og et beregnet energiforbrug på 30 kWh/m2/år til både ventilation, varmt brugsvand, belysning og opvarmning.

Bygningens cirkulære form understøtter solens vandring over himmelbuen således, at der kontinuerligt sikres et optimalt og forskelligartet dagslys i bygningen. Den udvendige, automatiske solafskærmning sikrer bygningen mod overophedning og naturlig ventilation sikrer et sundt og behageligt indeklima.

Konceptet for bygningen er soluret, og bygningen er derfor designet med udgangspunkt i lysets skiftende karakter, farve og intensitet både i løbet af dagen og året. Studerende og ansatte oplever derfor, at der er masser af behageligt dagslys i deres nye tilholdssted.

Læs mere om Green Lighthouse på www.velfac.dk/Global/Green_Light_House