LivingLab

Printet form www.livinglab.dk Den 6. dec 2019

Klasse 1 Nyhus, Haderslev

Type:Nybyg. Enfamilie typehus.
Opførelse:
Beliggenhed:Haderslev
Nettostørrelse:
Bruttostørrelse:152 kvm
Vindueskoncept:Rationel AURA+
Opvarmingsbehov:
Energiramme:41 kWh/kvm/år (Be06)

 

Det store danske typehusfirma HusCompagniet mærker også efterspørgslen på lavenergibyggerier. Derfor ønskede de i slutningen af 2009 at påbegynde et typehus i lavenergiklasse 2 (BR08).

LivingLab så muligheden for yderligere energioptimering! Ved at gennemgå energirammeberegningen og justere på vindueskoncept og indbygningsdetaljer opgraderede LivingLab typehuset til Lavenergiklasse 1.

Gennem energioptimering med fokus på vinduerne kan man altså bringe sit hus 5 år frem i tiden, da energiforbruget er reduceret med, hvad der svarer til 3/4 af den stramning, der er indlagt i bygningsreglementet fra 2010 til 2015.

Typehuse er generelt velkonstruerede bygninger som er gennemtestede, og bygger på et koncept, der gentagne gange har vist sig at bære frugt både for håndværkeren, entreprenøren og kunden. Derfor kan typehuse være vanskelige at energioptimere, da man som oftest ønsker at bevare alle valgmuligheder i husets. Men det behøver ikke være vanskeligt! Gennem Interbygprojektet har det vist sig muligt at energioptimere et typehus ved blot at justere på vinduer og indbygningsdetaljer.

Rationel beskriver også projektet på deres hjemmeside